de winkel van Hans Mortelmans

Scroll naar beneden voor een volledig overzicht.

#

BRASSENS (boek)

Een stem, een hangsnor, een gitaar, een pijp en een paar schriften vol onvergetelijke schuine, anarchistische, dolkomische maar ook tedere liederen. In deze swingende biografie loopt Hans Mortelmans in de voetsporen van Brassens en toont ons plaatsen, gebeurtenissen en chansons die een licht werpen op deze polisson de la chanson.

#

CD Op vlinderjacht

In 2021 vieren we 100 jaar Georges Brassens. Daar hoort een programma bij en uiteraard een CD!

Op vlinderjacht is Brassens volgens Mortelmans, deel II. Opnieuw wordt de plaat vergezeld door een tekstenboekje waar de vertaling de Franse tekst flankeert en Nette met lino's illustreert.
© 2021 - €20,-

#

CD integendeel!

Vrijblijvend? Verzuurd? Gewurgd? Verlamd? Uitgezongen?
Integendeel!

Absurde tijden smeken om absurde vragen. Hans Mortelmans kan het zich permitteren ze te stellen. Hobbelend over de afgesleten kasseien van swing, jazz, blues en calypso overschouwt hij het moeras van de mode. Gaat dat veel belangstelling opleveren? En gaat hij daar wat aan verdienen?
© 2020 - €10,-

#

CD Cupido zijn kat.

Brassens volgens Mortelmans: Hans haalt na 25 jaar sleutelen, voor het eerst zijn vertalingen van de grootmeester uit de schuif.

Oorspronkelijk uitgegeven samen met een tekstenboekje. Helaas zo goed als uitverkocht, CD enkel nog te verkrijgen op concerten.

© 2019

#

Verzamel CD:
Wielen - de wereld was klein - Parima

Deze dubbelCD bevat de eerste 3 albums die samen werden heruitgegeven in een verzamelpakket bij wijze van commerciële stunt en wegens gedeeltlijke uitputting van de originele stocks.

© 2018

haha de figuur laadt niet...

CD Wandelpaden

"En komt ge in het hoogseizoen, mijn pad zal niemand vinden..."

Klik hier voor de teksten bij de CD.

© 2016

#

CD Zand

Alles is ambacht. Zo opent Zand. Alweer de vrucht van een week Herbeumont.

© 2013

#

CD Parima

De opname gebeurde voor de eerste maal in Herbeumont. Bevat Madam Tigra, Cafe Rood Wit, de Schandpaal.

© 2011

#

CD de wereld was klein

De plaat die volledig in eigen beheer werd opgenomen en gemixed. Met opnames van het orgel van Lemberge (Nonkel Staf) en analoge originele galm uit de magazijnen van de Desdki Studio's.

© 2009

#

CD Wielen

De eerste plaat van Hans Mortelmans en Groep, bevat de klassiekers 'Wielen' en 'Joseph'. Met bijdragen van Koen de Cauter en Jokke Schreurs. De maquette op de hoes is van Tim De Vocht.

© 2007

#

online music

Enkele CD's zijn ook via je favoriete streamingsdienst te beluisteren. Zoek Hans Mortelmans en Groep op Spotify, Deezer, Apple Music, YouTube Music,...
Luister er lang en veel!